Historien om oss

Historien om det lilla hantverksbageriet

Det började med den där surdegen.

År 2015 började Sara att baka riktigt surdegsbröd, utan jäst, hemma i köket i lägenheten i Stan. Surdegen tog över mer och mer och bröden blev fler och fler. Till slut blev det för mycket att äta upp i hushållet och Saras arbetskollegor blev försökspersoner. Kollegorna tyckte efter ett tag att Sara inte kunde bjuda på bröd hela tiden och de ville betala för sig. Så Sara startade då Umeås första ”facebook-bageri” och bakade bröd till försäljning mot förbeställning. Kunderna bokade bröden och kom och hämtade hemma i hallen i lägenheten i Stan. Plötsligt dök gården med stort G upp och flyttlasset gick från Staden till Gården. Efter att ha hyrt ett kök så blev längtan efter en egen lokal stor och tillslut inreddes Västerbottensgården hemma på gården till ett bageri. Till sovrummet flyttade en degblandare och i det gamla lantköket flyttade stenugnen Stenis in. Salen inreddes med äldre möbler till ett mysigt Kafè och övervåningen har också fått lite kärlek.  Så, den där surdegen tog över livet kan man säga. Väl mött! / Sara